در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

پخش برنامه تلویزیونی "تاش" با موضوع "فرصت اشتغال دانش‌آموختگان فنی و حرفه‌ای" از شبکه سیمای استانی مازندران با حضور "مهندس رسول لقمانپور زرینی" مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران (آموزشکده کشاورزی ساری) بعنوان کارشناس برنامه

پخش برنامه تلویزیونی "تاش" با موضوع "فرصت اشتغال دانش‌آموختگان فنی و حرفه‌ای" از شبکه سیمای استانی مازندران با حضور "مهندس رسول لقمانپور زرینی" مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران (آموزشکده کشاورزی ساری) بعنوان کارشناس برنامه

به گزارش روابط عمومی آموزشکده کشاورزی ساری، مهندس رسول لقمانپور زرینی مدرس دانشگاه فنی و حرفه‌ای مازندران، در برنامه تلویزیونی "تاش" با موضوع "فرصت اشتغال فارغ التحصیلان فنی و حرفه‌ای" که در روز پنج شنبه مورخ 97/5/18 (پخش مجدد در روز جمعه 19 مرداد)، بعنوان کارشناس برنامه حضور یافت. در این برنامه تعدادی از دانش‌آموختگان و دانشجویان رشته‌های مختلف دانشگاه فنی و حرفه‌ای مازندران برای بیان سوالات و دغدغه‌های موجود در آموزش مهارت‌های مختلف تخصصی در دانشگاه و وضعیت اشتغال پس از دریافت مدرک دانشگاهی در صنایع و بازار کار، حضور داشتند.

در ابتدای برنامه، مهندس لقمانپور در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر جایگاه دانشگاه‌ها در ایجاد مشاغل و فرصت‌های شغلی و کارآفرینی، به نسل‌های تکامل دانشگاه‌ها در دنیا و ایران اشاره کرد و از دانشگاه فنی و حرفه‌ای بعنوان پرچمدار دانشگاه‌های نسل سوم که وظیفه تربیت نیروی ماهر متناسب با بازار کار را عهده‌دار است، نام برد. در حالیکه در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته دانشگاه‌های نسل اول و دوم (صرفا آموزشی و پژوهشی) کاملا منسوخ شده‌اند، متاسفانه همچنان در داخل کشور این نوع دانشگاه‌ها در حال جذب دانشجو هستند. در ادامه ایشان به رسالت دانشگاه فنی و حرفه‌ای اشاره نمود که طبق فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری، این دانشگاه وظیفه تربیت پنجه‌های کارآمد و ماهر را داراست، لذا بیش از 70درصد دروس در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه بصورت عملیاتی و کارگاهی و مهارتی می‌باشد. از اینرو می‌توان دانشگاه فنی و حرفه‌ای را بعنوان کارخانه تولید نیروی تکنسین ماهر نام برد.

دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته‌های فنی و حرفه‌ای حاضر در برنامه از دغدغه‌های جذب در بازار کار و صنایع گفتند که کارشناس برنامه از وجود واحد ارتباط با صنعت در دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای نام برد که یکی از وظایف آن عقد تفاهم‌نامه با صنایع مختلف و مرتبط با رشته‌های مراکز می‌باشد. توسط این روش، دانشجویان می‌توانند طرح‌ها و ایده‌های خام خود را با کمک اساتید مجرب و با امکانات صنایع، پیاده‌سازی و اجرایی کنند و همچنین واحدهای کارآموزی خود را در این مکان‌ها بگذرانند. ضمنا با تدابیر اتخاذ شده توسط ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه‌ای جناب آقای پروفسور صالحی عمران و ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران  عقد تفاهم‌نامه‌های مختلف در جهت بهبود وضعیت آموزش‌های مهارتی و افزایش بازدهی و تناسب آن با نیاز بازار کار و صنایع مختلف اشاره شد. دانشگاه فنی و حرفه‌ای از دستگاه‌ها و صنایع مختلف دولتی و خصوصی تقاضا داشته و دارد که معیارهای مهارتی و تخصصی مورد نیاز خود را به این دانشگاه سفارش دهند تا در برنامه‌ریزی‌های تحصیلی و آموزشی، متناسب با نیازهای آن صنایع، دانشجویان مهارت‌های لازم را آموزش دیده و مستقیما وارد بازار کار شوند. همچنین آماری مبنی بر جذب بالای 90 درصدی دانش‌آموختگان فنی و حرفه‌ای در بازار کار (بصورت خوداشتغالی و یا موارد دیگر) توسط کارشناس برنامه اعلام شد.

در پایان مهندس لقمانپور مدرس آموزشکده کشاورزی ساری و کارشناس برنامه "تاش"، از زحمات ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور جناب آقای پروفسور صالحی عمران  و ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران دکتر امیر حیاتی قدردانی کرد و از سایر مسئولین دستگاه‌های مختلف و مرتبط با آموزش‌های مهارتی، صنایع، بازار اشتغال و کارآفرینی خواستار مساعدت و بسترسازی بیشتر برای دستیابی به اهداف والای این دانشگاه شد.

گفتنی است این برنامه به تهیه کنندگی علی اصغر باباکوهی  در دو نوبت (18 و 19 مرداد) از شبکه استانی مازندران پخش شد. این برنامه به صورت هفتگی درحیطه معرفی رشته های فنی و حرفه ای و مشاغل مرتبط با آن در راستای حمایت از کالای ایرانی تهیه و پخش می گردد.